top of page

Kunst en Kerst 2024 vind plaats op:
vrijdag 22 nov van 19:00 tot 21:30 
zaterdag 23 en zondag 24 nov open van 11:00 tot 17:00.

Meer info volgt later. 


Het lijkt nog ver dus tot die tijd kun je genieten van de aftermovie van Kunst en Kerst 2023. Gemaakt door Tom.

Wil je als kunstenaar mee doen met de leukste kunst en kerst markt van Almere 2024 schrijf je dan hier voor 28 April in voor de ballotage.

 

Open Call

flyer kunst en kerst 2023 web.jpg

Ateliers de Steiger 206 presenteert voor de tweede keer “Tussen Kunst en Kerst”, een jaarlijkse kunstmarkt met gezellige kerstsfeer. Deze kunsttentoonstelling en -verkoop is een initiatief van de kunstenaars en ondernemers van het pand aan de Steiger 206. Wat normaal gesproken een levendige werkplaats en creatieve broedplaats is, toveren we voor een weekend om in een warme kerstmarkt met nieuwe kunstwerken, mooie cadeau-ideeën, originele design artikelen, muziek, eten en drinken. Dit jaar valt het evenement in het weekend van 25 en 26 november.

Het idee ontstond om kwalitatieve kunst voor betaalbare prijzen aan een groter publiek aan te bieden en een leuk jaarlijks kunstuitje te creëren. Het doel is veel mensen te bereiken, die met plezier en interesse deze markt kunnen bezoeken en zo de bijdragende kunstenaars een kans te geven om succesvol hun kunst te kunnen tonen en verkopen. Hopelijk wordt het een jaarlijks terugkerend evenement waar Almeerders steeds naar uitkijken. Daarmee kunnen we Ateliers de Steiger 206 meer op de kaart zetten, verder ontwikkelen en een groter publiek bereiken. We hebben een uniek concept met zoveel getalenteerde kunstenaars onder een dak en zo’n veelzijdig aanbod qua disciplines. Het zou mooi zijn als het publiek weet, dat er hier altijd iets bijzonders te vinden is.

 

Tussen Kunst en Kerst wordt georganiseerd door alle deelnemende kunstenaars die gehuisvest zijn in Ateliers de Steiger 206, samen met een aantal gastkunstenaars die wij uitnodigen. We doen dit voor de bewoners van Almere en omstreken. Vorig jaar (2022) trok het evenement rond 800 enthousiaste bezoekers. De reacties waren enorm positief. Er is in de regio best veel te vinden op braderieniveau, maar een veelzijdig en kwalitatief sterk kunstaanbod kan nog beter in Almere. Daarnaast hoorden we vorig jaar van veel Almeerders uit de directe omgeving dat ze “al hun hele leven hier wonen, maar niet wisten dat De Steiger 206 bestond”. We willen het pand op de kaart zetten als een plek waar regelmatig leuke en interessante dingen gebeuren op cultureel gebied.

 

Er zal bij de organisatie veel aandacht worden geschonken aan promotie. Op sociale media, via flyers/posters, interviews op de Radio, TV spotjes, advertenties en artikelen in lokale kranten en wijkbladen en natuurlijk via persoonlijke netwerken. We kunnen dit jaar gelukkig gebruik maken van een aantal goede filmpjes en foto’s van vorig jaar, die een mooie impressie geven van wat men kan verwachten. We willen ieder jaar een investering doen in dingen die we kunnen hergebruiken, voor dit evenement en voor andere toekomstige evenementen, zodat we het pand kunnen upgraden naar een nog interessanter pand. Hopelijk kunnen we op termijn zelfs een lift plaatsen, zodat onze evenementen ook makkelijker te bezoeken zijn voor onze mindervalide gasten.

 

Het kerstthema maakt de markt uniek en heel toegankelijk. Het aangeboden werk moet verrassen en een goede indruk geven. Tevens zorgen de deelnemende kunstenaars voor speciale ‘kleine’ collecties, waarbij er kunst wordt aangeboden voor ieder budget. Er is een zeer gevarieerd en veelzijdig aanbod in teken- en schilderkunst, fotografie, keramiek, wol en textiel, hout en metaal, beeldhouwkunst, en meer. Met originele werken tussen de €5 en €500 is er ongetwijfeld voor ieder wat wils.

bottom of page